Checken.nl

OHRA

Over OHRA

Pluspunten

– Pluspunt 1 OHRA
– Pluspunt 2 OHRA

Minpunten

– Minpunt 1 OHRA
– Minpunt 2 OHRA

Over OHRA Verzekeringen

OHRA is een goede zorgverzekeraar, met een aantrekkelijke zorgpolis. De tevredenheid van deze verzekeraar blijkt ook uit de recensies. En daarom staat deze ook volop onder de aandacht op de beste zorgverzekeringen pagina. OHRA mag zich in Nederland rekenen tot één van de grotere partijen op het gebied van verzekeren. Deze verzekeraar maakt deel uit van CZ, samen met onder andere Just en Nationale Nederlanden (voorheen Delta Lloyd). Met ruim 3,5 miljoen verzekerden behoort de CZ-groep tot de top 3 in Nederland.

Zorgpremie 2024 omhoog

Wederom stijgt de basisverzekering van OHRA in 2024 in premie. Er komt 9,65 euro per maand bij. Dat is dus een hogere zorgpremie van 115 euro per jaar. Ben je ook aanvullend verzekerd, dan blijft je daar ook geen premiestijging bespaard. En daarmee zit deze zorgverzekeraar onder het gemiddelde (ca 11 euro).

Combinatiepolis – geen restitutie

Alhoewel de vrije zorgkeuze voor ziekenhuizen er is, betekent dat niet dat het een restitutiepolis is. Zo is wijkverpleging en de GGZ deel gecontracteerd, en daarop geldt dus een beperking qua vergoeding.